Spirulina alg wordt door ons gebruikt vanwege de heilzame werking wij beregenen er onze boompjes mee en gebruiken het als spuitvloeistof in combinatie met heermoes extract en marseille zeep,  bevat o.a. fosfaat en stikstof.


FRUITBOOM NUNSPEEThaagfruitboom red lane

Mooi rood bladig appelboompje,  met roze bloesem en rode appeltjes nu 5 euro

geschikt als fruithaag.

FRUITBOOM NUNSPEETFruitboom op stam

Red chief ofwel Campspur een sport van red delicious op stam geënt

van groot naar klein 10  7,50 en 5 euro

Ronald brengt een mulchlaag aan van half verteerd blad om het vocht vast te houden, de bodem en het bodemleven tegen hitte te beschermen en een stukje natuurlijke bemesting toe te dienen de bodem slaat ook minder snel dicht en blijft mooi los.

NASHI peren uit Nunspeet

plant versterkende middelen heermoes  extract met ietsje zwarte zeep als uitvloeier en (regenwater). dit spuiten we over de plant.

MINI FRUITBOMEN uit NunspeetKlein fruitboompje in voortuin 5 €


 We zijn de Nashi peer Nyiseiki aan het ovezetten in 2,5liter pot, we geven gelijk mest van Innogreen (bio basis) Nashi perenbomen zijn erg sterk en de peren zijn zeer goed biologisch te telen.

NASHI peer   https://www.verseoogst.nl/producten/nashipeer 

 

De gieser wildeman stoofpeer bloeit weer prachtig voorlopig geen nachtvorst dus dat komt hopelijk goed met de vruchtzetting.

zuil peer comdozuil perenboom

CONDO  geënt op kweepeer deze potten we op in ons zelf samengestelde potgrond mengsel.


Het valse zaaibed wordt inmiddels gecultivateerd zo hopen we het aanwezige kweekgras kwijt te raken, de toplaag moet dan goed droog zijn,

Dit is weer minder goed voor het bodemleven maar je moet kiezen uit twee kwaden, nu weer wachten op regen voor algeheel herstel, de komende dagen gaat er wel een buitje vallen.


Wel prioriteiten stellen,  het enten gaat nu even voor, we zijn nog lang niet klaar en zijn nu bezig met CAMSPUR , ofwel Red Chief


Rode jonathan is geen mini fruitboom maar we rekenen haar onder compact fruit, de boom blijft mooi klein is super vruchtbaar en kent weinig ziektes.

Zo hebben we meerdere rassen die prima geschikt zijn voor een klein boomgaardje o.a. Braeburn en james greeve

mini fruitboom golden yellow spurenten mini fruitboom golden yellow spurBallerina fruitboom sunligth ligt even te drogen na dompeling in entwas


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map